SDS Sistemi | Casita Educa
top of page

SDS (Sosyal Dil Sistemi) Nedir?

Sosyal Dil Sistemi (SDS), patenti elimizde olan, sadece latin dilleri için hazırlanmış, ardından diğer dillere de uyarlanmış, bir kelimeden bir cümleye, ardından hayata yayılan öğretim modelli bir eğitim sistemidir.

casitabayrak_edited.jpg
2_edited.png

Aldığınız Eğitimi Sorgulayın

Sorgulayınvideo
Videoyu Oynat

SDS'de Eğitimci Tercihi Önemi

eğitimcitercihivideo
Videoyu Oynat

Eğitim Sonundaki amacı, öğrencinin kendi ana dilindeki günlük sosyal dili içerisinde kullandığı minimum 800, maksimum 1100 kelime ve cümle terimi yapısını, öğrenmekte olduğu dile aktarmaktır. Bu sağlandıktan sonra "Sosyal Dil" paketimizi bitirmiş olacak öğrencimiz, kendi meslek ve amaçları doğrultusunda artık ister "Artık Konuşuyorum" paketimizle, ya da öğrenmek istediği dilin konuşulduğu bir ülkeye giderek konuşma pratiği yapma, native bir eğitimci ile ilerleme seçeneklerini masaya yatırarak, kendine uygun bir tercih ile yola konuşma egzersizleri ile devam edebilecek aşamaya gelecektir.

Başlangıçta latin dillerinin tümünü içeren bir dil yapısı mantığını Türk mantık sistemi ile aktaran SDS, ardından öğrenciye komple bir cümlenin nasıl kurulacağını içeren latin dili cümle yapısını en derinden ve sadece 7 saatte aktarmaktadır. Öğrencinin eğitim aldığı ilk aşamadaki 7 saatte, Tıpkı bir windows kurulumu yapar gibi, öğrencinin tabiri caizse, ileride her elemanı rahatça öğreneceği ve derin bir kültür yapısı kazanacağı, kendine ait günlük 800-1000 arası kendi dilinin temel kelime ve dil yapısını yansıtacak bir masaüstü kurma amacı güdülür. Bu sağlanırken kişiye özel bir defter tutma metodu öğrenciye tavsiye edilir. Bu metod, öğrencinin an itibarı ile bir sistem ile tuttuğu notları ve defter tutma düzenini, ileride istediği bir diğer latin diline kolayca aktararak geçiş yapmasını sağlar.

Bu 7 saatlik verimli gramer ve kültür aktarımının hemen ardından, öğrenciye ihtiyacı olacak, günlük dilinde konuşmak durumunda olduğu kelimeler ve kalıplar, saat-tarih konuları, kendini tanıtma ve günlük hayatını anlatma egzersizleri, alışveriş, restoran, sipariş vb konuların kelime ve kalıpları, dialog çözümleri verilerek, "Dil'e Merhaba" dediğimiz paketimiz içerisinde, öğrencinin anlama düzeyinin yükselmesi, 4 zamanda anlama, cümle kurma ve basit anlatım yapılması, temel bir gramer kültür, telaffuz ve yazma aşamalarında basamak atlaması ve konuşma düzeyinin startı ve dili konuşan ülke hakkında bilgileri alması sağlanır. Tek kişi için 30 saat sürecek bu aşama, öğrencinin artık dile derinlemesine geçiş yapmasına olanak sağlar.

Öğrenciye bu noktada toparlama için 1 haftalık verilen sürenin ardındam, "Sosyal Dil" paketimize geçişi sağlanır. 6 zaman daha eklenen bu paket içerisinde, zamanların öğretildiği gramer haricinde artık öğrenci, video izleme ve yorum, makale okuma ve yorum, ekstra dil kültür ve kalıpları öğrenme, dilin konuşulduğu ülkenin yerel kalıpları üzerine yoğunlaşır. Artık verilen bireysel çalışmaları da değişen öğrenci, kendi başına iken, ses kaydederek çalışma, bir video izleyerek kendi yorumlarını katma, günlük bir olay üzerinden tartışma konularında kendini geliştiren çalışmalarla sorumlu olur.

 

bottom of page